Restauratie rijksmonument

Vele billboards van ons schilders- en onderhoudsbedrijf komt u dagelijks tegen bij grote en kleinere projecten. Het maakt niet uit, elke opdracht krijgt de grootste aandacht die de opdrachtgever verdiend als Walter Hoogesteger Schilders deze mag uitvoeren. Voor het duurzaam onderhoud en subliem schilderwerk wordt bovendien 7 jaar garantie afgegeven.

Een van deze opdracht is een villa gebouwd in eclecticisme stijl anno 1881, een ontwerp van architect H. Beusekom gelegen op de voormalige stadswallen in het Zuiderpark te Groningen. Burgemeesters en zelfs de opperbevelhebber van de Canadese militaire strijdkrachten na de bevrijding van 1945 waren er gehuisvest. De huidige particuliere eigenaren hebben met ons bedrijf geruime tijd overleg gevoerd en voorbereiding getroffen voordat de opdracht is verleend voor de restauratie en het uitvoeren van het decennia lang achterstalling onderhoud. het is een Rijksmonument, versierd met vele ornamenten zoals op de foto is te zien. In het najaar 2010 werd het gehele pand in een doorwerktent geplaatst die gelegenheid geeft om in de wintermaanden door te werken.

Er kon worden begonnen met het straal- en reinigingswerk, de muren en ornamenten waren sterk vervuild, pleisterlagen waren niet meer intact en zijn gerestaureerd. Ook de houten gevelelementen, aangetast door houtrot, werden op professionele wijze gerepareerd door middel van deelvervanging en duurzaam houtrot herstel. Oude verflagen zijn verwijderd en gepeld om de oorspronkelijke kleuren vast te stellen met monumentenzorg.

Onze medewerkers zijn trots op hun werk! Het doorwerkdoek kwam in deze natte moesson zomer lang van pas, maar is nu gevallen. Niet alleen de opdrachtgevers genieten van het eindresultaat, ook voorbijgangers stoppen om te zien hoe mooi de villa in het Zuiderpark 2 er weer bij staat.

Lees hieronder het originele artikel