Het Grafisch museum in Groningen

In augustus 2014 hebben wij het markante gebouw van het GR-ID, het museum voor GRafische IDeeën, geschilderd. Dit gebouw, beter bekend als het Grafisch Museum , stamt uit 1928. Destijds besloot de gemeente een nieuw schoolgebouw voor 300 leerlingen te bouwen. Tot 1990 was deze basisschool bekend onder verschillende namen. Daarna nam het Grafisch Museum haar intrek in het gebouw.

Het gebouw is een voorbeeld van kubistisch-expressionistische architectuur. Het word gekenmerkt door de vele grote ramen aan de kant van het voormalige schoolplein. Aan de straatkant is deze vorm van architectuur zeer herkenbaar. De wit gesausde bovenbouw heeft een kubusvorm, wat versterkt wordt door kleine ramen en een torenachtig schoorsteen.

Nu de ramen van het gebouw weer een warme gele kleur hebben gekregen komt de schoonheid van de sobere architectuur weer volledig tot zijn recht. Let u ook eens op de pelikaan boven de ingang van het Grafisch Museum.