Kerk Westerbroek

In Westerbroek staat een kerk met een rijke geschiedenis aan verwoestingen, herbouwen en renovaties. Al in 1604 was een dominee in Westerbroek aangesteld, dus ligt het voor de hand dat er ook een kerk moet zijn geweest. In 1721 werd de kerk verwoest, maar in datzelfde jaar kon de nieuwe kerk in gebruik worden genomen. De stenen klokkentoren stamt uit 1785 en heeft Fl 1650,- gekost. In 1888 moest de kerk worden afgebroken na een blikseminslag, gevolgd door een brand. De kerk die dan wordt gebouwd is de huidige kerk. Een kerk met een zo lange geschiedenis verdient vakkundige aandacht. Daarom werd ons bedrijf in september 2014 gevraagd de buitenkant van de kerk te renoveren. Ook de haan en de windvaan werden aangepakt. Deze voorwerpen zijn voorzien van een nieuwe laagje bladgoud. Dit hebben we met plezier gedaan. En zo staat de eenvoudige kerk in zijn nieuwe jasje, er weer blinkend en schitterend mooi bij en kan het er weer jaren tegenaan.