Nieuwe schoolweg Glimmen

Een bijna botsing met een auto van Hoogesteger schilders bracht ons bij het bedrijf, een offerte en uiteindelijk ook van de opdracht; binnen- en buiten schilderwerk van onze woning uit 1920 in Glimmen, voorheen “Villa Primula” genaamd. Deze woning heeft, naast een woonfunctie, ook decennia als huisartsenpraktijk gediend. Gezien de historie van het huis hebben wij , als nieuwe bewoners het belangrijk gevonden dat de ziel van de woning behouden zou blijven en zijn wij op zoek gegaan naar een schilder die bereid was om met ons te graven in de kleuren en de stijl van de jaren ’20. Dit vonden wij terug bij Jan Hoogesteger. Dit merkten wij o.a. in de tijd, communicatie en de vele jaren ervaring. De mogelijkheid om kleuren als proef aan te brengen en pas later definitief te maken hebben wij als zeer prettig ervaren. Hoe lastig is het immers om een goede keuze te maken uit de grote hoeveelheid aan kleuren! Tevens de bereidheid om garant te staan voor behoud van het verf in kwetsbare ruimtes, zoals de badkamer, is voor Jan geen issue. Naast schilderwerk konden wij met een gerust hart het behangen en andere kleine aanpassingen overlaten aan de werknemers van Hoogesteger. Tevens werd er na de verhuizing alle kleine beschadigingen aan schilderwerk bijgewerkt. Super!

Jan en de schilders, bedankt!

Jacqueline Lycklama a Nijeholt en Hans Koning

Glmmen