Pathé Bioscoop Groningen

Aan het Gedempte Zuiderdiep 79 in Groningen staat de bekende Pathé bioscoop. Deze bioscoop heeft een capaciteit van 1669 stoelen, verdeeld over 9 zalen. Deze bioscoop is tot aan de dag van vandaag een grote publiekstrekker dankzij de mainstream films die er gedraaid worden. Een leuk detail is dat tot 1983 op deze plek een brandweerkazerne zat. Deze Zuiderkazerne was de brandweerkazerne voor het centrum van Groningen.  Hierna kwam hier plaats voor een bioscoop, sinds eind jaren 1990 is hier de Pathé bioscoop gevestigd.

WalterHoogestegher-05

Door een grondige renovatie is de bioscoop mee gegroeid met zijn tijd. Voor het binnen schilderwerk is Walter Hoogesteger Schilders in de arm genomen. Na een voorselectie kwam dit gerenommeerde schildersbedrijf als beste uit de bus. In samenwerking met Jan Hoogesteger is er gekozen voor frisse en moderne kleuren, die de bioscoop een eigentijdse uitstraling geven. Dankzij de prettige samenwerking met Walter Hoogesteger Schilders is de Pathé bioscoop klaar voor de toekomst.

Pathé Bioscoop

 

IMGP8024 IMGP8218