Verrookte wanden weer opgeknapt

Wij hebben in 2014 ons huis gekocht aan de Hélène Swarthlaan in Groningen. Voordat wij er in konden trekken moest er het een en ander gebeuren. De woning zag er behoorlijk verrookt uit. De plafonds en wanden waren echt toe aan een opknapbeurt. In eerste instantie ben ik zelf aan het sausen geslagen met gekochte muurverf van de lokale doe-het-zelf-zaak. Het resultaat viel behoorlijk tegen. Toen de muurverf droog was, pakweg een dag later, waren de muren weer geel van de nicotine. Wij begrepen hier helemaal niks van hoe dit kon.

We zijn toen op zoek gegaan naar een schilder uit de buurt. Iemand van Walter Hoogesteger schilders is langskomen. Deze schilder vertelde wat wij niet goed hadden gedaan. Wat bleek; wij hadden een speciale muurverf moeten kopen, die een isolerende werking heeft om het doorslaan van nicotine tegen te gaan. De schilder vertelde dat zij in hun bedrijf deze problemen vaker tegenkomen. Wij waren er zelf zo zat van, dat wij direct aan Walter Hoogesteger schilders hebben gevraagd of zij ons huis van binnen opnieuw wilden gaan sausen met deze speciale isolerende muurverf. Zij hebben toen enkele dagen later, de gehele woning overgesausd. Gelukkig blijft de kleur nu zoals wij hadden uitgekozen. Ons huis ziet er nu netjes uit.

Roelof Geerts, Groningen