Huis in andere kleurstelling

Wij hebben vorig jaar ons huis gekocht in Zuidlaren. Wij waren direct verliefd op deze woning, alleen moest er wel wat gebeuren aan schilderwerk van het huis. Het huis zag er nog in de stijl van de jaren zeventig uit. De voor de toen typerende bruine tinten sloten niet aan op onze smaak. Wij hebben het van de eerste eigenaar gekocht die het huis begin 1970 heeft laten bouwen. Sinds die tijd was er niet veel aan onderhoud gedaan.

Wij wilden ons huis weer een frisse uitstraling geven. De donkere kleuren mochten van ons plaatsmaken voor een lichte kleurstelling. Wij hebben diverse schildersbedrijven gevraagd om een offerte te laten maken. Jan vertelde ons dat zij een speciale foto kunnen maken van het huis, die digitaal bewerkt kan worden. Het leuke hiervan is dat je dan een heel goed beeld krijgt hoe het eruit komt te zien. Wij zijn toen met Jan in zee gegaan, hij is bij ons thuis geweest en heeft ons geholpen met het kleurenprogramma. Daarna heeft hij nog een aantal proefkleuren op het huis gezet, zodat wij een goede indruk hebben gekregen van de mogelijkheden. Optie b is het uiteindelijk geworden (mergelwit met monumenten-groen). Het is nu echt ons huis!

Harry en Jannie Beck – Zuidlaren

18-5-2015