Molenweg 34 te Haren

 

De bewoners van deze prachtige rietgedekte woning uit de jaren 30 aan de Molenweg in Haren wilden graag hun huis aan de binnenkant in originele staat laten herstellen. Een jaren 30 huis kenmerkt zich door een nostalgische sfeer en karakter dankzij authentieke elementen. Een van deze elementen was ooit de kamer en suite met kasten. De en suite deuren en kasten waren helaas door de vorige bewoners verwijderd. De huidige bewoners zijn op zoek gegaan naar een team professionals die hun huis in originele staat konden herstellen.

IMGP9260      wolters 2     IMGP9262

Walter Hoogesteger Schilders en Bouwbedrijf Wolters zijn ingehuurd omdat zij de expertise in huis hebben die nodig is om een project als deze tot een goede einde te laten komen. In eerste instantie zijn er bouwtekeningen en een plan van aanpak gemaakt. Bij deze voorbereiding is gekeken naar de originele kamer en suite. Aangezien de buren hun kamer en suite met deuren nog in oorspronkelijke staat hebben, is er een exacte kopie gemaakt.

IMGP9415

Bouwbedrijf Wolters heeft een complete timmerfabriek in zijn bedrijf, waarin een speciale vakman elementen en onderdelen in ere kan herstellen. Dankzij de oude bouwtekeningen kon deze specialist met de juiste onderdelen en materialen de kamer en suite opbouwen. Ook het kastwerk ziet er weer net zo uit als tijdens de oplevering van dit huis in de jaren ’30.

IMGP9319

Walter Hoogesteger Schilders heeft onder andere het plafond aangepakt. Het oude gestucte plafond met daarin de originele verzetjes (ook wel stucplafond op riet genaamd) vertoonde vele vervelende scheuren. Het plafond is opnieuw hersteld (gestucadoord) en vervolgens afgewerkt met een laag glasvliesfijn. Deze substantie wordt op het plafond geplakt, zodat er geen scheurvorming meer kan ontstaan.  Als laatste is het plafond afgesausd en heeft het nu zijn authentieke karakter weer terug dankzij deze ingreep.

jacob

De muren waren door de vorige bewoners afgewerkt met grove structuurverf. Door de stukadoors zijn de muren volledig uitgevlakt en glad gemaakt. Hierdoor zien de muren er strakker en tijdlozer uit. Omdat er gewerkt wordt met de kleur wit op het plafond en op de deuren en kozijnen is er gekozen voor een contrastkleur op de muren. Er is gekozen voor de krijtverf in de kleur “Hague blue” van het gerenommeerde merk Farrow & Ball.

hague blue

Farrow & Ball is een authentiek verfmerk uit Engeland. Dit merk werd opgericht in 1946 door John Farrow en Richard Ball. Bij het ontwikkelen van de verf worden de beste ingrediënten gebruikt aan de hand van eeuwenoude methoden. Het hoge niveau van het pigment, de hars bindmiddelen en de aard van de ingrediënten maakt deze verf bijzonder. Er is een ruimte keuze mogelijk uit een palet van 132 hoogwaardige en moderne kleuren.

hague blue 2

Alle gevel elementen, ramen en deuren zijn volledig aangepakt door Walter Hoogesteger Schilders. De plafonds en kozijnen zijn uitgevoerd in de kleur krijtwit zodat er een prachtige balans ontstaat met de kleur “Hague blue” van Farrow & Ball. Dat deze kleurencombinatie zeer geschikt is, is bijvoorbeeld af te zien aan de balans tussen de kleur op de muren en de radiatoren.

IMGP9398

De houten parketvloeren zijn kaal geschuurd en vervolgens gelakt. De vloer heeft hierdoor de uitstraling die aansluit op de rest van de woonkamer en het huis.

Door de totaalaanpak en professionele uitwerking door bouwbedrijf Wolters en Walter Hoogesteger Schilders heeft het huis weer de uitstraling die zij verdient.