RTV Noord

Welke Noorderling is er niet bekend met RTV Noord? Deze regionale omroep van Groningen brengt al sinds 1977 de actualiteit bij de mensen thuis. Sinds 1995 is deze omroep ook begonnen met televisie-uitzendingen. Het mediabedrijf groeide al snel uit zijn voegen aan de oude locatie aan het Martinikerkhof. De studio’s en redactie zitten sinds 2005 in de Mediacentrale in Groningen. Deze oude elektriciteitscentrale biedt plaats aan de bijna honderd medewerkers van RTV Noord en een groot aantal andere bedrijven in de ICT en reclame sector.

Walter Hoogesteger Schilders is gevraagd om de vertrekken een meer inspirerende eigentijdse uitstraling te geven. Ons team heeft deze werkzaamheden uitgevoerd in november 2015. De wat sombere kantoren zijn opgevrolijkt met eigentijdse kleuren. Ook is er gekozen voor fotobehang. Voor dit fotobehang zijn foto’s op locatie gebruikt, die op grootformaat behang zijn gedrukt.

IMGP9046

Tijdens het hele proces van het schilderwerk is er gekozen voor watergedragen verf, zodat het personeel van RTV Noord geen last heeft gehad van een indringende en vervelende verflucht.

IMGP9068

Ook hebben wij de eer gehad om een zeer bijzonder vertrek te mogen schilderen. De kamer van Ede is een eerbetoon aan de Groningse zanger en legende Ede Staal (1941-1986). Deze streektaalzanger- en dichter heeft een prominente eervolle plek in het pand van RTV Noord.

IMGP9087

De liften die aanwezig zijn in de vertrekken van RTV Noord hebben wij geschilderd in moderne kleuren, waardoor de lift een eigentijdse uitstraling heeft die een eenheid vormt met de rest van de ruimtes.

IMGP9033

Het Mediabedrijf kan er zo weer jaren tegenaan.