Zonder houtrot voorbereid op de toekomst

In januari 2015 hebben wij een opknapproject gekocht in de Groningse Schildersbuurt. Na een intensieve renovatieperiode was de laatste fase het schilderen van de buitenkant. Hiervoor kwamen wij bij Walter Hoogesteger uit. Bij de inspectie bleek dat aardig wat kozijnen houtrot hadden.

Jan en z’n mannen hebben goed werk geleverd. Niet alleen is het houtrot weggehaald, er zit ook weer een mooie frisse laag verf op de buitenkant, zodat ons huis weer bestand is tegen weer en wind. Verder was het contact met het bedrijf erg prettig. Wij kunnen Schildersbedrijf Walter Hoogesteger voor iedereen aanbevelen!

Antonia & Jeroen Vlek

De bijzondere aanwezigheid van een houtsnijwerk van de Groningse kunstenaar Willem Haver(1870-1937) geeft het pand een extra dimensie. Willem Haver werkte als houtsnijder bij de firma Huizinga aan de Bleekerstraat in Groningen. In een later stadium in zijn leven ging hij te werk als zelfstandig houtsnijder en beeldhouwer. Hij bleef dit tot aan zijn dood op 22 januari 1937. In de stad Groningen zijn verschillende sculputeren en houtsnijwerken van Willem Haver te vinden.