Koninklijke Groninger Roeivereniging de Hunze

Hoogesteger Schilders mocht in de zeer warme maand Juli van 2018 het bijzondere gebouw van de roeivereniging de Hunze een grondige beurt geven. Dit is een van de meest iconische gebouwen aan de Zuiderhaven in Groningen. Dit door Gunnar Daan in 1989 ontworpen gebouw biedt een onderkomen aan een van de oudste roeiverenigingen van Nederland. Boven het rechthoekige botenhuis steken twee driehoekige volumes uit; een vormt het dak van het botenhuis, de andere bevat de gemeenschappelijke ruimte, kleedkamers en het kantoor. Het gebouw is toegankelijk via het diagonale pad tussen de twee delen van de steiger, naar een balkon dat over het water hangt.

K.G.R. De Hunze is actief sinds 19 februari 1886 en organiseert jaarlijks bijzondere evenementen zoals Stadje rond en de Martini Regatta. Na op verschillende locaties in de draaikom te hebben gezeten, heeft deze roeivereniging haar vaste stek gevonden sinds 1990 op deze locatie.

Walter Hoogesteger Schilders is gevraagd door K.G.R. de Hunze om de kozijnen van het club/roeigebouw te voorzien van een keurige nieuwe witte verflaag. Het werd een bijzonder project, omdat wij met plantons moesten werken. Deze drijvende plantons werden voorzien van een steiger, zodat onze schilders goed bij de kozijnen konden komen. Omdat dit zo’n ingrijpende klus is, moest het schilderwerk op grondige wijze gebeuren. Er is eerst goed gereinigd en geschuurd. Hierna is er 2 keer voorgelakt en 1 keer grondig afgelakt. Wij hebben Sikkens Rubbol XD Gloss gebruikt, zodat het schilderwerk weer jaren mee kan. Door de zomerse hitte van de maand juli van 2018 begonnen wij elke ochtend in alle vroegte aan dit project. De klant en wij zijn dan ook zeer tevreden met het eindresultaat.