Schilderwerk aan woning Emmalaan 1 Haren door fa. Walter Hoohesteger

Een aantal jaren geleden heeft schilderbedrijf fa. Walter Hoogesteger groot onderhoud uitgevoerd aan onze woning op de Emmalaan in Haren. Afgesproken was dat na een aantal jaren er een onderhoudsbeurt wordt gedaan. Een aantal weken heeft een team van medewerkers van Hoogesteger de hele woning van buiten onderhanden genomen en gezorgd dat het weer een mooi plaatje werd en ook bestand was tegen de weer omstandigheden met daarbij een garantie voor een aantal jaren.

Nu in april van dit jaar was het zover en is het schilderwerk aan de woning gecontroleerd. Naar aanleiding van de controle is een schilderplan opgesteld waarbij de kosten conform de afgesproken prijs is die we in het verleden afgesproken hadden. Daarnaast was er door de jaren heen ook schade aan de dakgoten ontstaan en na vernieuwing van deze dakgoten heeft fa. Hoogesteger ook hier een offerte voor gemaakt.

Wat betreft de uitvoering in april van dit jaar (2020) viel dit in het regiem van het carona-virus. Dat betekende dus 1,5 m uit elkaar blijven, overleg met de schilder en een kopje koffie e.d. allemaal op een afstandje laten gebeuren en vooral geen handje schudden. Toch was dit heel goed uitvoerbaar. De medewerker van Hoogesteger ging rustig zijn gang en bleef tijdens het schilderwerk rustig zijn ding doen. Doordat de schilder het werk alleen kon (moest) doen was er ook niet het gevaar dat schilders te dicht bij elkaar aan werk moesten of (per ongeluk) konden komen.

In ruim ander halve week is het schilderwerk afgerond en het ziet er weer prachtig uit. De woning kan er weer een aantal jaren mee vooruit tot de volgende onderhoudsbeurt. Waarbij we dat zeker weer door Walter (Jan) Hoogesteger laten uitvoeren.

Doordat we nu nog in het carona-virus tijdpad zitten moeten we nog even wachten met het schilderwerk binnen in de woning omdat hier de “1, 5 m regel” niet/moeilijk uitvoerbaar is. Het werk door meer dan 1 schilder en met daarbij de bewoners kunnen te dicht bij elkaar komen. Maar er vanuit gaande dan komende winter alles weer een klein beetje normaal is geworden gaan we er vanuit dat ook binn