Rijks Hogere Burgerschool

 

Als je in een prachtig historisch pand woont die door Rijksarchitect H. Raamaker ontworpen is in neoclassicistische stijl met op het dak een veelhoekig houten observatorium, dan wil je graag dat dit pand goed onderhouden wordt. Als het op schilderwerk aangaat, kiezen wij altijd voor Walter Hoogesteger Schilders uit Haren. Dit bedrijf heeft al decennia ervaring met het onderhoud van monumenten. Het gebouw waarin wij wonen is op 6 september 1869 opgeleverd en is sinds jaar en dag een Rijksmonument.
Monumenten hebben een beschermde status, dit houdt in dat je niet zomaar een kwast kan pakken en je monument of monumentale pand mag overschilderen. Walter Hoogesteger Schilders heeft dan ook geïnventariseerd aan de eisen die er zijn, welke kleuren er gebruikt moeten worden.
Voor een verantwoorde verftechniek en kleurkeuze is er specialistisch kleuronderzoek gedaan door dit bedrijf. Het eindresultaat mag er dan ook zijn. De kleuren stralen weer als weleer, wat ons als bewoners zeer tevreden stemt. Wij raden dit bedrijf dan ook met klem aan. Mocht u net als ons in zo’n prachtig historisch pand wonen neem dan contact op met Walter Hoogester Schilders, zij hebben de kennis en het vakmanschap in huis om een monument op de juiste en correcte wijze aan te pakken.

 

Jan kloosterman