Pathé bioscoop Groningen

In het najaar van 2019 hebben Attie en Tom het stucwerk van de voorgevel van de bioscoop Paté in Groningen behandeld met muurverf, een speciaal muurverf systeem van Sikkens Alphalox Flex. Dit is een muurverf systeem met hoogwaardige vocht regulerende eigenschappen. Op deze manier kan de vocht huishouding die binnen ontstaat goed weer naar buiten. De muren aan de binnenkant hebben een dikte van 10 cm dikte / de spouw heeft 10 cm dikte, de buitenkantmuur heeft een dikte van 10 cm. Over de buitenkant muur zit nog een isolatie plaat van 15 cm. De vochthuishouding van uit de binnenkant moet door een binnen en buiten muur en dan nog door een isolatie plaat heen. Er is goed over nagedacht wat voor muurverf systeem er toe gepast moest worden. Wij kwamen door het advies van Sikkens uit op Sikkens Alphalox Flex uit.  Flex staat voor eventuele flexibele spanning die in de ondergrond nog kan ontstaan.